Werk slim met BIM!
BIM vormt een belangrijk onderdeel in de toekomst bij het bouwen van gebouwen. Dankzij BIM (Building Information Modeling) worden bouwfouten en clashes voorkomen, daarnaast werkt BIM kostenbesparend en zorgt het ervoor dat er op een efficiënte manier te werk kan worden gegaan. Niet voor niets dat BIM steeds populairder wordt. Vanuit de arbeidsmarkt merkt InWork dat er veel vraag is naar technici die ervaring hebben met BIM modelleren. Om in te spelen op deze behoefte heeft InWork in samenwerking met BIMpuls een uniek BIM Traineeship ontwikkeld. Trainees worden opgeleid om slim te werken met BIM. Hoe we dat doen? Dat leggen we je uit!
Wat is BIM?
‘BIM in 3 woorden: samenwerking, informatie en innovatie’
Arjen, oud-BIM trainee van InWork
BIM is een afkorting van Building Information Modeling (of in het Nederlands: Bouw Informatie Model) en is het virtueel bouwen van gebouwen. BIM zorgt ervoor dat alle informatie van een bouwproject samenkomt op één centraal punt. Zo ontstaat er een duidelijk overzicht van de voortgang van een project en is het mogelijk om dit optimaal te laten verlopen. BIM is dus eigenlijk een (3D-)database van informatie.
Wat houdt het traineeship in?
InWork biedt veelbelovende technici de kans deel te nemen aan het InWork BIM Traineeship, waarin praktijkervaring, softskills en (technische) kennis worden gecombineerd.
‘Binnen het traineeship van InWork is overal zicht op. BIM is niet alleen technisch, het gaat ook over softskills en samenwerking.
Bas, trainer bij BIMpuls.
Het opleidingstraject bestaat uit drie onderdelen: software-training, technisch inhoudelijke training en gedragstraining. De trainees gaan aan de slag met het modelleren van gebouwgebonden installaties, het maken van 3D-visualisaties, het maken van berekeningen en het bewaken van ingevoerde data. Het traject is zo ingericht dat de trainees een mooie basis leggen voor een carrière binnen het modelleren.
Werk slim met BIM!
BIM is dé toekomst als het gaat om het bouwen van gebouwen. Hierdoor starten er steeds meer bedrijven met BIM. De trainees gaan na het opleidingstraject dan ook aan de slag bij bedrijven waar zij hun BIM-kennis in de praktijk brengen en starten hier aan hun eerste werkervaring als BIM-Modelleur. De trainees worden gekoppeld aan een ervaren technisch BIM-Modelleur die hen begeleidt tijdens het proces. Organisaties krijgen op deze manier de mogelijkheid jong BIM-talent toe te voegen aan hun team.
‘De trainee voegt echt waarde toe vanuit het leertraject. Wij hebben de BIM-ervaring en de trainees hebben de kennis vanuit hun scholing. Als je dit samenbrengt kom je met elkaar tot mooie resultaten’
Ron, directeur Velegro.