Duurzaam Werkgeluk

Bij InWork staan onze mensen, onze InWorkers, centraal. Wij geloven dat de mate waarin iemand werkgeluk ervaart, bepalend is voor de kwaliteit en duurzaamheid van de verbinding. Sterker nog, deze zijn wat ons betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden! Dus doen wij er alles aan om een diverse en inclusieve cultuur te realiseren waarin iedereen zich gehoord, gezien, gewaardeerd en vooral welkom voelt.

De definitie van werkgeluk bij InWork
Iedereen heeft een eigen beeld bij wat geluk is. Of was, want de dingen waar je vroeger gelukkig van werd, hoeven niet dezelfde dingen te zijn als waar je nu een geluksgevoel van krijgt. Daarbij is er bij de één pas sprake van geluk als er een specifiek gevoel of bepaalde emoties ontstaan. Terwijl de ander het begrip ‘geluk’ eerder verstandelijk benadert: als de werkelijkheid voldoet aan de verwachting dan mag men van geluk spreken.

Hetzelfde geldt voor werkgeluk. Wat (werk)gelukkig maakt, verschilt per persoon en kan veranderen in de loop der tijd. Toch zijn we erin geslaagd om een definitie van werkgeluk te creëren die al deze factoren verenigt:

Werkgeluk is volgens InWork de mate waarin iemand zich duurzaam prettig voelt
en tevreden is met het eigen werkende leven als geheel.

Het is onze missie om successen te behalen op basis van duurzaamheid en werkgeluk voor alle professionals. Daarom investeren wij in de vitaliteit van onze InWorkers en is ons werkgeluk-beleid gebaseerd op een mooie mix van werkplezier, werksucces, werktevredenheid en groeigeluk.

De betekenis van duurzaamheid voor InWork
Het ervaren van werkgeluk is niet gebaseerd op enkel een handvol blije momenten. Ook wat tijd betreft is er meer nodig dan een korte periode van geluksmomenten voordat er sprake kan zijn van het beleven van werkgeluk. Sterker nog, ook de afwezigheid van minder positieve zaken zoals pech en ziekte is voor ons niet leidend in de werkgeluk-experience. Dit is omdat wij vinden dat vervelende dingen nu eenmaal deel uitmaken van het leven en dus ook weleens van je werk. Het is de manier waarop ermee wordt omgegaan die op den duur het verschil maakt.

Duurzaamheid is onlosmakelijk verbonden met werkgeluk. Wij streven naar een duurzame verbinding met al onze connecties. Of het nu gaat om onze kandidaten, onze professionals in het veld, onze opdrachtgevers, onze interne medewerkers of onze samenwerkingspartners, wij willen van toegevoegde waarde zijn voor al onze stakeholders. En daarom zetten wij graag die extra stap vanuit onze purpose. Op deze manier tillen wij onze dienstverlening naar een hoger niveau, waardoor wij alle partijen slimme en duurzame oplossingen kunnen bieden. Dát is voor ons het ultieme rendement van duurzaam werkgeluk!

Onze missie

 Succes op basis van duurzaamheid en werkgeluk voor alle professionals

Onze visie

Wij geloven dat werkgeluk bepalend is voor het bieden van een duurzame en succesvolle dienstverlening. Daarom investeren wij in onze mensen, onze InWorkers.

Dit doen wij door onze InWorkers een platform te bieden zodat zij ervaring kunnen opdoen bij verschillende opdrachtgevers. Daarnaast stellen we hen in staat (vaktechnische) opleidingen te volgen zodat zij hun cv kunnen uitbreiden en hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten.

Om van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor al onze stakeholders, zetten wij graag die extra stap vanuit onze purpose. Op deze manier tillen wij onze dienstverlening naar een hoger niveau, waardoor wij slimme en duurzame oplossingen op maat kunnen bieden.

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden zijn onderdeel van ons DNA. Deze waarden weerspiegelen alles waar we als InWork voor staan en wat wij belangrijk vinden.

Onze cultuur

Het hebben van zinvol werk is op een duurzame manier van invloed op de mate waarin iemand werkgeluk ervaart. Werk is dus serious business, en juist daarom vinden wij het belangrijk dat al onze InWorkers energie uit hun werk halen.

Daarnaast houden wij van transparantie; wij zeggen wat we denken en doen wat we zeggen. Afspraak is afspraak. Zo weten alle betrokkenen precies waar ze aan toe zijn.

Michael Yedidya

Eigenaar & Algemeen Directeur

Pierre de Rooij

Eigenaar & Directeur InWork Techniek

Mijlpalen

2020

Vernieuwde website.

 In 2020 is InWork.nl in een nieuw jasje gestoken. Hierbij zijn niet alleen het uiterlijk en de content veranderd, ook zijn er veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Dit alles om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor de bezoekers en daarnaast aan te laten sluiten bij de behoeften vanuit de organisatie.

2019

Opening nieuwe
kantoor Rotterdam.

InWork wordt groter en groter! Naast een tweede kantoor in Utrecht heeft InWork Techniek in 2019 ook een nieuw kantoor geopend in de technische hoofdstad van Nederland: Rotterdam! De deur staat hier altijd open voor een lekker “bakkie pleur”.

2018

Aanschaf Mycademy
& opening kantoor Zwolle.

Dankzij de aanschaf van MyCademy kan InWork concrete invulling geven aan het concept continu leren.  Daarnaast opent InWork haar 3e kantoor. Het nieuwe kantoor is gevestigd in Zwolle en hiermee breidt InWork uit naar het noordoosten van het land, om ook vanuit hier haar klanten goed te kunnen bedienen.

2017

Opening van eigen
Shared Service Center.

InWork breidt verder uit! Met trots heeft InWork de deuren geopend van haar eigen Shared Service Center. Het Shared Service Center is het centrum van onze IT dienstverlening. Vanuit hier bieden wij onze service en oplossingen. Het doel van het SSC is de servicekwaliteit te verbeteren, de ondersteunende processen effectief te houden en kwaliteit te leveren.

2016

Meer dan
1.000 InWorkers.

Het is binnen 10 jaar gelukt: InWork is uitgegroeid tot een organisatie waar meer dan 1.000 mensen werken. We zijn bijzonder trots en dankbaar op alle mensen die ons hebben geholpen deze mijlpaal te behalen. Door de interne groei is er ook een groter kantoor nodig en dus zijn we verhuisd naar ons eigen kantoorpand op de Johan Huizingalaan in Amsterdam.

2015

InWork gaat
de grens over.

InWork heeft inmiddels ruim 700 medewerkers in vaste dienst en een actief netwerk van 30.000 ICT en technisch geschoolde young professionals opgebouwd. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen starten we met internationale werving en halen we veelbelovend IT talent naar Nederland.

2014

500 technisch young
professionals en twee labels.

De magische grens van 500 young professionals in eigen dienst wordt in 2014 bereikt. Om ons unieke bedrijfsmodel nog duidelijker in de markt te zetten, kiezen we ervoor om de dienstverlening van InWork vanaf nu aan te bieden vanuit twee labels: InWork Business Solutions en InWork Talent Solutions.

2013

De start van
InWork Techniek.

In april 2013 wordt InWork Techniek opgericht. Onder leiding van directeur Pierre de Rooij boekt deze nieuwe business unit al in het eerste jaar goede resultaten. Het young professional concept van InWork is ook in de techniek branche onderscheidend en wordt enthousiast ontvangen.

2012

Nieuwe visie op
dataverzameling en -analyse.

InWork werkt sinds 2007 met een ‘traditionele’ CV database, waarin inmiddels 10.000 profielen zijn opgeslagen. Vanuit onze visie een netwerkorganisatie voor alle technische young professionals in Nederland te willen zijn (van student tot 5 jaar werkervaring), formuleren we de missie om deze gehele doelgroep te leren kennen.

2011

Traineeships voor
hbo/wo professionals.

Vanuit de vraag van haar opdrachtgevers verbreedt InWork haar werving naar HBO en WO ICT talent. Deze young professionals krijgen tijdens traineeships van één tot twee jaar de kans om te laten zien wat ze kunnen en om te ontdekken welke specialisatie het best bij hen past.

2010

Het instroom-groei-
doorstroom model.

We zijn sterk in werving, sterk in talentontwikkeling en vanaf nu maakt ook uitstroom van onze medewerkers bewust onderdeel uit van ons bedrijfsconcept. We stimuleren onze medewerkers om op het juiste moment vervolgstappen in hun carrière te zetten in vaste dienst bij onze klanten, die op die manier talent kunnen aantrekken en hun organisatie kunnen verjongen.

2009

De start van de
InWork Academy.

2009 is een spannend jaar. InWork kiest ervoor om ondanks de economische crisis volle kracht vooruit te gaan. InWork richt haar eigen opleidingsinstituut op, richt de  interne organisatie anders in, zo wordt de functie van Job Coach in het leven geroepen, om alle medewerkers individuele begeleiding te kunnen bieden. De ontwikkeling van medewerkers komt steeds duidelijker centraal te staan in het bedrijfsconcept van InWork.

2008

Van detachering naar
flexibele dienstverlening.

InWork luistert naar haar klanten en verschuift haar dienstverlening van IT detachering naar flexibele bezettingsoplossingen, waarbij op- en afgeschaald kan worden om aan te sluiten bij de drukte van het moment. Deze oplossingen slaan aan en InWork groeit snel. Staat de teller begin 2008 nog op 100 medewerkers, in december is dit aantal verdubbeld. Zaandam wordt te klein en in december verhuist InWork naar een pand in Amsterdam.

2007

De nichemarkt van
InWork blijkt schot in de roos.

Steeds meer bedrijven kloppen aan bij InWork als ze op zoek zijn naar MBO ICT starters. InWork begint haar samenwerking met veel MBO IT opleidingen in Nederland vorm te geven. De sollicitanten lopen in en uit. Ons eerste kantoor wordt te klein en we vestigen ons een paar straten verderop, in een groter pand in Zaandam. In dit pand wordt het InWork Bierplein geboren.

2006

Bart Kramer en Walter
Buter richten InWork op.

Op 14 juni 2006 melden Walter Buter (27 jaar) en Bart Kramer (25 jaar) InWork B.V aan bij de Kamer van Koophandel. Vanuit een klein kantoor aan de Peperstraat in Zaandam gaan zij op zoek naar klanten en naar IT professionals. De eerste ‘InWorker’ gaat in juni aan het werk. In december zijn er 25 InWorkers gedetacheerd en wordt er winst gemaakt!

InWorkers over InWork

“InWork is voor mij een warm bad vol energieke bruisballen. Vanaf moment één werd ik met vertrouwen in de groep opgenomen en al snel werd het een plek waar ik volledig mijzelf kon zijn. Aspecten die voor mij het belangrijkst zijn in een baan; collegialiteit, een open sfeer, vrijheid en diversiteit, zie ik bij InWork op de werkvloer overal terug.”

Claudia

Teamleider Campus

“Ik heb InWork leren kennen als een bedrijf dat echt de tijd voor je neemt en luistert naar jouw wensen. InWork heeft mij de meest creatieve en ruimste mogelijkheden geboden om te helpen bij het vinden van de juiste uitdaging voor mij. Er wordt uitgebreid de tijd voor je genomen. Ik voelde mij daardoor ook gelijk welkom. De sfeer binnen InWork is professioneel, maar tegelijkertijd wordt er veel gelachen en is iedereen erg open.”

Patrick

Techniek professional

“Na anderhalf jaar InWork, heb ik nog geen dag spijt gehad van mijn overstap naar InWork. Hier krijg je de tijd om jezelf te ontwikkelen en vooral ook de ruimte om eigen initiatieven uit te werken. Het behalen van eigen ontwikkeldoelen wordt beloond, waardoor ik al een aantal mooie stappen heb kunnen maken. Doorgroeimogelijkheden zijn er dan ook genoeg. Inwork heeft alle beloftes die in het eerste gesprek gedaan zijn, waar kunnen maken!”

Daan

Recruiter

Neem contact met ons op

Op onze website kan je veel informatie vinden over onze diensten en over de carrièremogelijkheden bij InWork. Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog vragen of opmerkingen hebt. Laat het ons weten via onderstaand formulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.