Werken bij de grootste netwerkbedrijven

Werken voor dé specialist in duurzame energietechnologie, technische innovaties, verduurzaming en complexe energienetten; met InWork kan het. InWork Techniek werkt namelijk al jaren samen met grote netwerkbedrijven  waar het gaat om technisch specialisten.

Engineer your career

Iedereen is anders, daarom is ons InWork-opleidingstraject voor netwerkbedrijven gebaseerd op maatwerk. Heb jij al een duidelijk carrièrepad voor ogen? Of ben je juist nog zoekende en kun je wel wat advies gebruiken? InWork helpt je bij het zetten van de juiste stappen.

Bepaalde onderdelen van ons traject hebben wij voor je vastgezet; zo kan een VCA- certificaat natuurlijk niet ontbreken als je werkt in de techniek. Maar het grootste gedeelte van jouw traject is customized, op maat gemaakt en passend bij jouw kennis en ambities. Merk jij bijvoorbeeld na je onboarding dat je wel wat extra kennis kan gebruiken rondom elektrotechniek? Geen probleem! Samen kijken wij naar de geschikte (vervolg)opleiding voor jou.

Onze aanpak kun je vergelijken met die van een traineeship, alleen ga je in dit geval gelijk aan de slag bij onze partner. InWork blijft jou gedurende het hele traject op de achtergrond coachen en ondersteunen.

pexels saya kimura 401107 scaled

Wat wij jou bieden:

  • Maandelijkse contactmomenten met jouw begeleider vanuit InWork. Samen bespreken jullie wat er goed gaat en waar je tegenaan loopt
  • Het behalen van het VCA Vol-certificaat
  • De mogelijkheid voor het behalen van de certificaten BEI (veilig werken met stroom) en/of VIAG (veilig werken met gas)
  • Alle tools en gereedschappen om (veilig) aan het werk te gaan, denk bijvoorbeeld aan een paar goede werkschoenen
  • De mogelijkheid voor het volgen van opleidingen en trainingen op basis van jouw behoefte en ambities
  • Een 10-weken durende onboarding waar je wordt ingewerkt en meteen meeloopt met professionals. Daarnaast ga je aan de slag met meerdere opleidingen om je te specialiseren in de Hoogspanning.

Nog geen werkervaring? Geen probleem; ook dan kun je bij ons terecht. Wij zijn er niet alleen voor (zeer) ervaren technici, maar helpen ook starters bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Samen kijken wij naar wat jouw ambities zijn en hoe wij jou daarin de helpende hand kunnen bieden om ze waar te maken.

pexels pixabay 414967 1 scaled

Ik had al wat ervaring binnen de techniek, maar nog niet in elektrotechniek. Een aantal jaren geleden ben ik de techniek ingerold, want ik heb eigenlijk een opleiding binnen de detailhandel. Wel heb ik mijn VCA op zak en heb ik mijn VIAG bij Alliander kunnen behalen. Het ‘echte’ papiertje voor een technische opleiding ontbreekt dus nog.

Gelukkig biedt InWork mij de kans om een 1-jarige hbo opleiding te volgen. Om mij te kunnen ontwikkelen en voor het doorgroeien binnen Liander is een opleiding elektrotechniek een mooie aanvulling. Daarnaast kan ik op deze manier mijn kennis aantoonbaar maken en zeker voor de toekomst is dit natuurlijk altijd goed.
Uiteindelijk hoop ik door te kunnen groeien naar de rol van Productieleider; dit is iemand die het gehele proces beheert. Dat is de richting die ik graag op wil.’

Lars
Werkvoorbereider – Alliander

alliander procedure

Esther, Werkstroombeheerder

Als Werkstroombeheerder ben ik verantwoordelijk voor klein verbruik; dit gaat om zowel huisaansluitingen als bedrijven. Meer in het bijzonder om nieuwe aansluitingen of kleine verzwaringen in huizen. Bijvoorbeeld omdat mensen een elektrische auto willen rijden. Ook is het verwijderen van gasaansluitingen natuurlijk een momenteel.

Als Werkstroombeheerder heb ik veel klantcontact, dit vind ik het leukst aan mijn baan. Ik breng in kaart wat de klant precies nodig heeft, vervolgens leg ik ze uit hoe dingen in zijn werk zullen gaan en wat er van hen wordt verwacht.’

Lees het hele verhaal

Cardy, Monteur

‘Toen ik begon met zoeken naar een baan vroegen veel werkgevers om een bak aan ervaring, terwijl ik net mijn diploma op zak had. InWork bood mij, als starter, wel een kans. Nu ben ik Monteur Elektro- en Werktuigbouwkunde voor Qirion, onderdeel van Alliander.

Ik ben verantwoordelijk voor onderhoud aan de hoogspanning. Als je meer wil leren over hoogspanning, dan is Alliander daar de juiste plek voor. Ik hoop uiteindelijk te kunnen doorgroeien tot AVP’er (Algemeen Vakbekwaam Persoon), dit is de hoogste functie voor een monteur. Voorlopig moet ik nog veel ervaring opdoen, maar het begin is er!”

Lees het hele verhaal

Sjoerd, Projectmanager

“Ik had net een nieuwe baan gevonden, en toen kwam InWork opeens om de hoek kijken met een interessant voorstel. De rest is geschiedenis; via InWork ben ik nu Projectmanager Elektra bij Liander.

Ik heb regio Amsterdam-Noord onder mijn hoede, waar momenteel veel nieuwbouwtorens worden gebouwd. Wat is er allemaal nodig aan bijvoorbeeld laadpalen en zonnepanelen? Hiervoor komen ontwikkelaars bij mij terecht.

Houd je van techniek? Dan is Liander een zeer interessante werkgever waar je een boel kunt leren.”

Lees het hele verhaal

Wil je meer weten over werken bij InWork?

Heb je vragen over werken bij InWork of over de carrièremogelijkheden bij InWork? Neem via onderstaand formulier contact op met onze recruiters; zij helpen je graag verder!

terug naar boven