INWORK & NETWORKPEOPLE

Aankomende september start InWork opnieuw met een traineeship Networking. Het traineeship is ontwikkeld in samenwerking met NetworkPeople. NetworkPeople is een kennisleverancier op het gebied van netwerkinfrastructuren. Wij spraken met Ruud Geelen, Netwerk expert en mede-eigenaar van NetworkPeople.

Hoe ben je de wereld van Networking ingerold?
“Ik ben begonnen als beroepsmilitair en kreeg hier veel te maken met datacommunicatie. Dat vond ik zo interessant. Uiteindelijk kreeg ik via Defensie de kans om verschillende cursussen te volgen en mij hier in te verdiepen. Toen mijn contract afliep bij Defensie, ben ik begonnen bij Siemens. Hier kreeg ik de kans om met Netwerken te werken en een post-hbo opleiding te volgen.”

En volgens mij heb je ondertussen een behoorlijke lijst certificaten binnen Networking op zak? 
“Ja, daarna ben ik via Siemens begonnen met de Cisco certificaten en heb ik CCNA, CCNP en CCIE gehaald. Certificaten zijn, zeker nu, zo belangrijk in de markt. Er wordt veel om gevraagd. Aan de hand van deze certificaten kan je je kennis aantoonbaar maken. Wel moet je je elke 3 jaar blijven her certificeren, op deze manier hou je jouw kennis up to date. In de IT ben je dus nooit uitgeleerd.”

En nu NetworkPeople…
“Ja, in 2012 samen met Koen Zeilstra begonnen met NetworkPeople. Wij zijn een expert binnen IT Networking en doen eigenlijk alles wat met Networking te maken heeft.”

“Certificaten zijn, zeker nu, zo belangrijk in de markt. Er wordt veel om gevraagd.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met InWork?
“Wij waren bij NetworkPeople op zoek naar junior Network Engineers, op deze manier zijn wij in contact gekomen met InWork. InWork heeft opleidingstrajecten waarin net afgestudeerde worden klaargestoomd tot junior Network Engineer. Deze junior engineers zijn voor ons erg interessant.”

“Tijdens de ‘Ask the Trainer’ dag help ik de trainees met hun vragen over het CCNA examen.”

Wat is jouw rol tijdens het InWork Networking traineeship?
“InWork stoomt in de eerste maand de Network trainees klaar om uiteindelijk in het werkveld aan de slag te gaan. Die eerste maand is een intensieve trainingsperiode, waarin de trainees onder andere examen doen voor CCNA. In deze maand, de bootcamp, zit een onderdeel ‘Ask the Trainer’. Deze dag help ik de trainees met al hun vragen. Deze dag vindt plaats vlak voor het examen en geeft de trainees de kans een vragenvuur op mij af te gooien. Meestal lopen wij een proefexamen door en kijken naar technische elementen, maar ook vraagstelling. De trainees waren afgelopen keer heel enthousiast en hebben er veel aan gehad. Het is daarom ook super leuk om te doen.

Daarnaast hadden onze engineers van NetworkPeople toegang tot het communicatieplatform van InWork.  Binnen dit platform hadden wij een groep waarin de trainees vragen konden stellen aan onze engineers. Op deze manier konden wij ze begeleiden en op weg helpen.”

Het traineeship start in september.
Meer weten over het traineeship?

Ga naar de website

Of bekijk de video voor meer informatie:

InWork Recruitment

InWork Recruitment

info@inwork.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Oud Artikel

Als InWork blijven wij graag bij de tijd, hieronder kan je dan ook onze nieuwe artikelen vinden!. Onze website is vernieuwd, maar wij hebben wel onze oude artikelen overgenomen van onze vorige website.

De plaatjes en layout kunnen missen, toch lezen? Klik hier

Meer Nieuws-items

Van bedrijfsadministratie naar werkstroombeheer

Van bedrijfsadministratie naar werkstroombeheer

Esther is sinds juni 2019 in dienst bij InWork Techniek en werkt als Werkstroombeheerder voor Liander. Met een mbo-opleiding Bedrijfsadministratie op zak lag een technische carrière niet echt voor de hand. Toch is Esther 20 jaar geleden via haar BBL-plek de techniek...

Lees meer
Boost je zelfvertrouwen op de werkvloer

Boost je zelfvertrouwen op de werkvloer

Wist jij dat zelfvertrouwen op de werkvloer bijdraagt aan jouw (werk)geluk? Een gezonde dosis zelfvertrouwen werkt namelijk positief door in je werk. Want als je gelooft in je eigen kunnen, toon je initiatief en pak je nieuwe dingen makkelijker op. Dit geeft een goed...

Lees meer
Wat je kunt leren van gamen? Kevin legt het uit!

Wat je kunt leren van gamen? Kevin legt het uit!

Het is een echte trend aan het worden: het benoemen van je game-ervaring op je cv. Omdat dit laat zien dat je resultaatgericht, sociaal vaardig en creatief bent, bijvoorbeeld. Nu waren wij heel benieuwd hoe onze eigen gamende InWorkers hier tegenaan kijken; welke...

Lees meer